10 Aralık 2013 Salı

Sedef Hastalığı İçin Himalaya Tuzu

sedef hastalığı için himalaya tuzu

Sedef rahatsızlığı (psoriasis), toplumda % 2 oranında, özelliklede 20 - 40 yaş arsı gençlerde daha fazla rastlanan kronik bir cilt hastalığıdır. Bulaşıcı olmamakla birlikte, kişinin toplumsal yaşamını ve hayat kalitesini kötü yönde etkileyen sıkıntılı bir hastalıktır. Genetik hikayesinde yatkınlık bulunan kişilerde daha çok rastlanan sedef rahatsızlığı, stres, üzüntü, mikrobik enfeksiyonlar ve düzenli kullanımı yapılan ilaçlarla gelişen bağışıklık sistemi zafiyeti, fiziksel sarsıntılar, yaralanmalar veya fazla güneş ışınlarına maruz kalma benzeri sebeplerle de tetiklenebilir. Eskiden yalnızca cildi etkileyen bir hastalık olarak tanınan sedef rahatsızlığı vücutta farklı hastalıklara da yol açabilmektedir. Bazı Durumlarda eklemlerde romatizmal bir tablo oluşturabilir ya da kroner kalp rahatsızlığı tehlikesini artırabilir.

Sedef rahatsızlığı semptomları : Önce tende sınırları belirgin, ortası kepekli bir kızarıklıkla başlar. Kepeklenme genişler ve sedef renkli, devamlı dökülen ölü cilt halini alır. Klinik semptomlar çeşitlilik gösterir. Plaklar bazı durumlarda bütün vücudu kaplar, bazı durumlarda nokta, damla şeklinde veya tırnaklarda oluşabilir. En fazla saçlı cilt, diz, dirsek, kuyruk sokumu ve sırtta yerleşir. Koltukaltı ve kasık gibi kıvrımlı yerlerde meydana çıkan sedef, egzamayla da karışabilir.


Sedef rahatsızlığı nasıl geçer : Normal cilt bir kaç haftada yenilenirken, bu hastalıkta hücreler kendisini süratle bir kaç günde tazeler. Müzmin bir sıkıntı bulunan sedef, hafiflese bile şiddetlenerek tekrar ortaya çıkar. Lokal durumlarda sedef rahatsızlığı tedavisi için verilen kortizonlu kremler Fakat geçici rahatlama sağlar. Işık (fototerapi) ya da ilaç tedavilerinin yan tesirleri de farklı bir sıkıntıdır. Tam Olarak rahatlama, Himalaya tuzu ile oluşturulan ve “sole” adı verilen çözelti ile sağlanabilir. Sedeften farklı, egzama, uçuk, iltihaplı lezyonlar, siğil ve akne gibi pek çok deri rahatsızlıkları için mucize meydana gelen ve 84 minerali bünyesinde hapsetmiş, kristal oluşumlu bu tuz, ince molekül yapısı yardımıyla hücreden içeri girebilen tek maddedir. 

Himalaya tuzu çözeltisi katılmış ılık banyo kürleri ( haftada 2 gün - 20’ şer dakika) ya da uygulanacak pansumanla deri yenilenir, nemlenir ve canlanır. Bu çözelti için ; Himalaya tuzu cam kavanoza konur, üzerini 1 parmak geçene kadar içme suyu ilave edilir ve eriyene kadar 4 - 5 süre beklenir. Bir çay kaşığı sole katılmış bir bardak su içmek de kan basıncını dengeler.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder