27 Aralık 2013 Cuma

Hava İyileştiriciTuz Himalaya


Tuz terapisi , Bilhassa solunum sorunu yaşayan ile stresle mücadelede zorlanan insanların iyileştirilmesinde yüzlerce yıl öncesinden beri kullanılmakta olan, tedavi etme etkisi şimdilerde daha fazla anlaşılan, 1 “doğal tedavi” şeklidir. Halotherapy adıyla de bilinmekte olan, rafine edilmemiş, yani kimyevi işlemlerden geçmemiş tabi tuzların, antibakteriyel etkilerinden faydalanmak üzere tasarlanan bu iyileşme şekli, yer yüzünün çok fazla merkezindeki tuz mağaralarında ya da başta Himalaya tuzu ile kaplanmış tuz odalarında uygulanmaktadır.

Terapideki maksat, mikroskopla görülebilecek büyüklükte tuz kristallerindeki negatif iyonların, havadaki nemle bir arada, akciğerler ile kişinin bedenine aktarılmasıdır.  Bunun amacı ile de, tuzla kaplı ortamda nefes egzersizleri yaparak, yirmi - otuz dakika dek vakit geçirmek yeterli olmaktadır.
Tuz terapisi yeryüzünde ilk kez, 19. y. y’ın ortalarında Polonya’da, bölge doktorlarının tuz mağaralarındaki işçileri incelemesiyle hazırladıkları raporlar sonucunda uygulanmaya başlanmıştır.  Günümüzde pek çok ülkede, yaygın kabul görür 1 iyileşme şekli olmasının yanı sıra, Nahçivan benzeri ülkelerdeki tuz mağaraları, solunum yolları rahatsızlıkları amacı ile Devlet Hastanesi olarak etkinlik göstermiş bulunmaktadır. Tuz terapisinin yararları Burun tıkanıklığı, astım, bronşit, nefes darlığı, KOAH, sinüzit, grip ile sigaranın zararları benzeri her türlü akut ile süreğen solunum yolları rahatsızlıklarında, mayasıl ile sedef benzeri deri problemlerinde, uykusuzluk, halsizlik ile stres benzeri ruhsal sorunlarda, eklem ağrılarında rahatlama sağlar. Ancak kanser ya da tüberküloz hastalarının, kan basıncı ile kalp problemleri bulunanların, ateşli 1 rahatsızlık geçirmekte bulunanların bu terapiyi almaları sakıncalıdır.

Terapide etkili olan Himalaya tuzu, tabiatın – (eksi) iyonlarını ortama yayarak, + (artı) iyonları üstüne çeker. Yani madde (insan) ile tabiatın (güneşin) alışverişi sağlanır. Aslında tedavinin püf noktası da buradadır. Zira 250 milyon senede, deniz sularının, fazla güneşte kurumasıyla elde edilen kristal tuz, bünyesindeki 84 elementi de korumayı başarmış ile hücre zarından geçebilecek incelikteki biricik tuzdur. Başka tuzlarda bu özellik asla bulunmamaktadır.

Himalaya tuz lambası, terapinin yararlarından yararlanma imkanı olmayanların ya da günlük hayatta farklı problemlere yol açan havanın + (artı) iyonlarını pasifize ederek, İmmün sistemini kuvvetlendirmek isteyenlerin ya da sakinleşip rahatlama gereksinimi duyanların yararlanabilecekleri 1 imkandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder