27 Aralık 2013 Cuma

Hava İyileştiriciTuz Himalaya


Tuz terapisi , Bilhassa solunum sorunu yaşayan ile stresle mücadelede zorlanan insanların iyileştirilmesinde yüzlerce yıl öncesinden beri kullanılmakta olan, tedavi etme etkisi şimdilerde daha fazla anlaşılan, 1 “doğal tedavi” şeklidir. Halotherapy adıyla de bilinmekte olan, rafine edilmemiş, yani kimyevi işlemlerden geçmemiş tabi tuzların, antibakteriyel etkilerinden faydalanmak üzere tasarlanan bu iyileşme şekli, yer yüzünün çok fazla merkezindeki tuz mağaralarında ya da başta Himalaya tuzu ile kaplanmış tuz odalarında uygulanmaktadır.

Terapideki maksat, mikroskopla görülebilecek büyüklükte tuz kristallerindeki negatif iyonların, havadaki nemle bir arada, akciğerler ile kişinin bedenine aktarılmasıdır.  Bunun amacı ile de, tuzla kaplı ortamda nefes egzersizleri yaparak, yirmi - otuz dakika dek vakit geçirmek yeterli olmaktadır.
Tuz terapisi yeryüzünde ilk kez, 19. y. y’ın ortalarında Polonya’da, bölge doktorlarının tuz mağaralarındaki işçileri incelemesiyle hazırladıkları raporlar sonucunda uygulanmaya başlanmıştır.  Günümüzde pek çok ülkede, yaygın kabul görür 1 iyileşme şekli olmasının yanı sıra, Nahçivan benzeri ülkelerdeki tuz mağaraları, solunum yolları rahatsızlıkları amacı ile Devlet Hastanesi olarak etkinlik göstermiş bulunmaktadır. Tuz terapisinin yararları Burun tıkanıklığı, astım, bronşit, nefes darlığı, KOAH, sinüzit, grip ile sigaranın zararları benzeri her türlü akut ile süreğen solunum yolları rahatsızlıklarında, mayasıl ile sedef benzeri deri problemlerinde, uykusuzluk, halsizlik ile stres benzeri ruhsal sorunlarda, eklem ağrılarında rahatlama sağlar. Ancak kanser ya da tüberküloz hastalarının, kan basıncı ile kalp problemleri bulunanların, ateşli 1 rahatsızlık geçirmekte bulunanların bu terapiyi almaları sakıncalıdır.

Terapide etkili olan Himalaya tuzu, tabiatın – (eksi) iyonlarını ortama yayarak, + (artı) iyonları üstüne çeker. Yani madde (insan) ile tabiatın (güneşin) alışverişi sağlanır. Aslında tedavinin püf noktası da buradadır. Zira 250 milyon senede, deniz sularının, fazla güneşte kurumasıyla elde edilen kristal tuz, bünyesindeki 84 elementi de korumayı başarmış ile hücre zarından geçebilecek incelikteki biricik tuzdur. Başka tuzlarda bu özellik asla bulunmamaktadır.

Himalaya tuz lambası, terapinin yararlarından yararlanma imkanı olmayanların ya da günlük hayatta farklı problemlere yol açan havanın + (artı) iyonlarını pasifize ederek, İmmün sistemini kuvvetlendirmek isteyenlerin ya da sakinleşip rahatlama gereksinimi duyanların yararlanabilecekleri 1 imkandır.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Tuz Terapisi

Tuz Terapisi


 Geçmişi antik çağlara kadar dayanan Tuz Terapisi günümüzde hayat kalitesini arttırmaya yönelik uygulanan doğal bir terapi yöntemidir. Tuz Terapisi, doğal tuz madenlerinin mikro kliması sağlanarak, solunum yollarını rahatlatan ; alerji, astım ile kulak - burun - boğaz ile alakalı rahatsızlıklarda kullanımı yapılan bir terapi yöntemidir.
Tuz Terapisi ; yer, tavan ve duvarların doğal tuzlarla kaplı olabildiği Tuz Odasında gerçekleşir. Havaya fazla ince öğütülmüş Himalaya Tuzu püskürtülerek bakteri ile alerjenlerin olmadığı temiz, ferahlatıcı ve negatif iyonlu bir ortam sağlanır.
 Neden Himalaya Kristal Tuzu?
 Yapılan en son ilimsel araştırmalara göre, kişi sağlığı nedeniyle en kaliteli tuzun Himalaya Kristal Tuzu olabildiği öğrenilmiştir. Hücre zarından rahatlıkla girebilidigi nedeniyle, Himalaya Tuzu bedenin mineral eksikligini tamamlamaya destek olur. Tuz Odasında etkili olan tuzlar yüksek mineralli tam olarak doğal Himalaya Tuzlardır.
Halotherapy, solunum yollarınızı polen gibi alerjenlerden ve tütün dumanının kalıntılarından arındırır. Ciğerlerimizde elde edilen mikrop ile bakterileri imha ederek enfeksiyon tehlikesini azaltır. Solunum yollarında sağladığı ferahlatıcı tesir sayesinde uykusuzluk, stres ve konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlarınızın ortadan kalkmasına da destek olur.
 " Tuz Terapisi aynı sürede direnç sistemimizi güçlendirir ve rahatsızlıklara karşı direncimizi yükseltir.
 7 ila on iki seans sonunda yararlarını tahmini 6 - 12 ay süresince hissetmeye devam ederiz ".
New England Journal of Medicine, 2006. Halo Therapy ' nin başlıca yararları aşağıda listelenmiştir.

1. Çok görülen viral enfeksiyonlarda, öksürük ile soğuk algınlığında
2. Astımda
3. Kronik KBB (kulak - burun - boğaz) rahatsızlıklarında
4. Bronşitte, sinüzitte 5. Sık rastlanan kulak enfeksiyonlarında
6. Alerji kaynaklı deri rahatsızlıklarında
7. Egzama ile cilt iltihabında 8. Sedef rahatsızlıklarında
9. Uykusuzlukta
10. Eklem ağrıları ile artritte
Hangi durumlarda tuz terapisi tavsiye edilmez?
1. Ateşli enfeksiyonlarda
2. Kanserli hastalarda
3. Tüberküloz geçirmiş ya da geçirmekte bulunan hastalarda dört.
4.Kalp yetmezliği bulunan hastalarda

10 Aralık 2013 Salı

Sedef Hastalığı İçin Himalaya Tuzu

sedef hastalığı için himalaya tuzu

Sedef rahatsızlığı (psoriasis), toplumda % 2 oranında, özelliklede 20 - 40 yaş arsı gençlerde daha fazla rastlanan kronik bir cilt hastalığıdır. Bulaşıcı olmamakla birlikte, kişinin toplumsal yaşamını ve hayat kalitesini kötü yönde etkileyen sıkıntılı bir hastalıktır. Genetik hikayesinde yatkınlık bulunan kişilerde daha çok rastlanan sedef rahatsızlığı, stres, üzüntü, mikrobik enfeksiyonlar ve düzenli kullanımı yapılan ilaçlarla gelişen bağışıklık sistemi zafiyeti, fiziksel sarsıntılar, yaralanmalar veya fazla güneş ışınlarına maruz kalma benzeri sebeplerle de tetiklenebilir. Eskiden yalnızca cildi etkileyen bir hastalık olarak tanınan sedef rahatsızlığı vücutta farklı hastalıklara da yol açabilmektedir. Bazı Durumlarda eklemlerde romatizmal bir tablo oluşturabilir ya da kroner kalp rahatsızlığı tehlikesini artırabilir.

Sedef rahatsızlığı semptomları : Önce tende sınırları belirgin, ortası kepekli bir kızarıklıkla başlar. Kepeklenme genişler ve sedef renkli, devamlı dökülen ölü cilt halini alır. Klinik semptomlar çeşitlilik gösterir. Plaklar bazı durumlarda bütün vücudu kaplar, bazı durumlarda nokta, damla şeklinde veya tırnaklarda oluşabilir. En fazla saçlı cilt, diz, dirsek, kuyruk sokumu ve sırtta yerleşir. Koltukaltı ve kasık gibi kıvrımlı yerlerde meydana çıkan sedef, egzamayla da karışabilir.


Sedef rahatsızlığı nasıl geçer : Normal cilt bir kaç haftada yenilenirken, bu hastalıkta hücreler kendisini süratle bir kaç günde tazeler. Müzmin bir sıkıntı bulunan sedef, hafiflese bile şiddetlenerek tekrar ortaya çıkar. Lokal durumlarda sedef rahatsızlığı tedavisi için verilen kortizonlu kremler Fakat geçici rahatlama sağlar. Işık (fototerapi) ya da ilaç tedavilerinin yan tesirleri de farklı bir sıkıntıdır. Tam Olarak rahatlama, Himalaya tuzu ile oluşturulan ve “sole” adı verilen çözelti ile sağlanabilir. Sedeften farklı, egzama, uçuk, iltihaplı lezyonlar, siğil ve akne gibi pek çok deri rahatsızlıkları için mucize meydana gelen ve 84 minerali bünyesinde hapsetmiş, kristal oluşumlu bu tuz, ince molekül yapısı yardımıyla hücreden içeri girebilen tek maddedir. 

Himalaya tuzu çözeltisi katılmış ılık banyo kürleri ( haftada 2 gün - 20’ şer dakika) ya da uygulanacak pansumanla deri yenilenir, nemlenir ve canlanır. Bu çözelti için ; Himalaya tuzu cam kavanoza konur, üzerini 1 parmak geçene kadar içme suyu ilave edilir ve eriyene kadar 4 - 5 süre beklenir. Bir çay kaşığı sole katılmış bir bardak su içmek de kan basıncını dengeler.