24 Eylül 2013 Salı

Himalaya Tuzu Sağlığımızı Koruyor



Geçmiş zamanlardan beri bilinmekte olan günümüzde unutulmaya yüz tutmuş himalaya tuzu sağlık bakımından çok daha yararlı olabildiği ispatlanmış bir mineraldir. Epey yıllar boyunca sofralarımızda kullandığımız sofra tuzlarının aslında ne denli fazla zarar verici madde içerdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Sofra tuzlarının içerisinde topaklaşmayı engelleyici basit kaybını sağlayan ile daha ak görünmesini sağlayan kimyevi maddeler bulunuyor. Üstelik süt benzeri pastörize edildiği ile farklı işlemlerden geçtiği için gerçek tuz önemini kaybetmektedir.

Aslında tuz bünye için lüzumlu mineralleri tazammun etmektedir. Ve fazla tüketmemeye dikkat ederek her gün yeteri dek tuz tüketmeliyiz. Fakat işlenmiş ile kimyevi içerdiği için günümüz sofra tuzları sıhhatli olmak yerine zararlıdırlar. Her ne denli görüntü açısında hoş görünse de esas sıhhatli bulunan himalaya tuzudur. Himalaya tuzu antik zamanlardan beri imparatorların ile bilgin insanların keşfetmiş olabildiği bir mineraldir. Tabi olarak meydana geldiği amacı ile içerisinde bol ölçüde mineraller bulunuyor. Bu mineraller bünye için lüzumlu bulunan başlıca minerallerdir.

 Himalaya tuzunun oluşması amacı ile tahmini 250 senenin geçmesi gereklidir. Epey zamanda doğal ortamda serbest olarak oluştuğunda mineraller seviyeleri artmaktadır. Fakat yurdumuzda himalaya tuzu kaynakları fazla azdır bu sebeple farklı ülkelerden ithal edilmektedir. İthal edilen himalaya tuzu yaygın olarak pembe renklidir bu renkteki tuzun yenmemesi tavsiye ediliyor. Çoğunlukla ak renge sahip himalaya tuzunun yemeklerde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Himalaya tuzunun günümüze dek bilinmekte olan fazla sayıda artısı tespit edilmiştir. Bedenin başlıca su dengesini kontrol eder ve dengede tutar. Hücre yenilenmesini ile yara tedavi olmasına tesir eder, insülin seviyelerini normal seviyelerde tutar, hazım sistemini tertip eder, kemik oluşumunda çok faydalıdır Bilhassa gençlerin kullanması tavsiye edilir.

Kemik erimesine karşı da etkin rol oynar. Damar tıkanıklığını engeller ile kalp sağlığını korur. Bu denli fazla artısı bulunan himalaya tuzunun evimizden eksik etmememiz gerekiyor. Fakat yararlı olabildiği için fazla tüketmekten kaçınılmalı ile normal tuz seviyelerinde kullanılmaya özen gösterilmelidir.

Himalaya tuzu suda fazla basit bir biçimde eridiği içi yemeklerde kullanmadan evvel biraz su içine atmak ile bu biçimde kullanmak daha yararlı olacaktır. Kristal durumda olabildiği için Haricen olarak da kullanılabilmektedir. Tedavi Edici etkiye de sahiptir, peeling yaparken de kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder