30 Eylül 2013 Pazartesi

Tuz Eksikliğine Bağlı Aşırı Derecede Terleme



Tuz ile ilgili olarak sorular her geçen gün artmaktadır.Bu sorulardan en çok sorulanı ise hiç kuşki yokki günlük tuz miktari ne kadar olmalıdır.Günlük tuz miktari sağlığımız açısından son derece önemlidir.Çok fazla tüketilen tuzlar sonucunda tuzun sağlığımıza etkileri bir hayli fazladır.Ve buna bağlı olarak çeşitli sorunlar oluşabilmektedir.Bu sorunlardan biri de terlemedir.Fazla Terleme Bedenin toksinleri atmak üzere cilt yolunu kullandığını her birimiz biliyoruz. Gerek kendisini soğutmak gerek de hareket sırasında elde edilen atık maddeleri su vasıtasıyla ile atar. Bilhassa hareketli 1 hayat süren kişiler, sporcular, ağır işlerde çalışanlar, çocuklarda rastlanan fazla terlemenin sonucunda ile sebebi aynıdır. Fazla hareketle elde edilen ter ile kaybedilen su yerine konur. Bazı Durumlarda yeterince su alınamayınca asitli veya fazla soğuk içeceklerle takviye eksik kalabilir Fakat tekrar de su 1 biçimde yerine konur.

Oysa mineraller maksadı ile hal aynı değildir. Sporculara renge sahip mineralli su verilmesinin en değerli sebebi terlemeye bağlı mineraller kaybını engellemek ile elektrik dengesinin korunmasını sağlamaktır. Bedende sıvıyı tutan tuzdur. Hücrenin içine ile dışına hareketle elektrik enerjisi üretilmesini sağlayan tuzlu - su konsantresinden 1 tanesi eksilince diğeri de hücrede duramaz. Tuz azlığı ile başlayan fazla terleme neticesinde bu şikayet daha da artar. Kısaca süreli sonuçlarında ; Ten hastalıkları, kurumaya bağlı kaşıntılar, tende döküntüler, tansiyondan değişiklikler vb…

Epey süreli sonuçlarında ; kalp damar hastalıkları, fazla kan basıncı, kemik ile eklem hastalıkları görülebilir. Kalp krizi geçiren hastaların idrar tahlillerinde sodyum noksanlığına rastlanmıştır. Yapılan ilmi çalışmalar diyor ki tuz yalnızca NACL değildir. Tababet diyor ki kimyevi maddeler içeren sanayi amacı ile üretimi yapılan tuzlar kişinin sağlığı amacı ile risk taşır. Fazla terleme sorununu çzömek amacı ile ne yapılabilir ? Deniz kürü fazla yararlı geçim. Mümkünse yaz aylarında denize girin kış aylarında banyo tuzu kullanın Denizden uzak yerlerde yaşayan veya denize giremeyenler amacı ile küvette himalaya tuzu kullanın, banyo sonrasında tuzlu su kürü yapın. Bunların hiçbirini yapamıyorsanız ayak banyosunda kullanın. ( Himalaya tuzu bulamadığını aralıklarda kaya tuzu da kullanabilirsiniz) Beslenmede himalaya tuzu kullanın Hangi Himalaya tuzu kullanmalıyız?

En kaliteli tuz Himalaya tuzudur. Gerek milyonlarca sene öncenin doğasının saflığını ile fazla kalitede minerallerini taşır hemde çıkarıldığı yerde şu an için gelişmemiş bulunan ağır sanayi yardımıyla doğallığını korur Hangi himalaya tuzunu kullanmalıyız? Şüphesiz en az işlem görmüş olanı. Bu tuzlar doğal tuzlarıdır. Daha sonra doğal  tuzlardan elde edilen granül veya ince % 100 tabi ile katkısız olanları kullanabiliriz. yemeklerde hemde suları minerallendirmede rahatlıkla kullanabiliriz.

24 Eylül 2013 Salı

Himalaya Tuzu Sağlığımızı Koruyor



Geçmiş zamanlardan beri bilinmekte olan günümüzde unutulmaya yüz tutmuş himalaya tuzu sağlık bakımından çok daha yararlı olabildiği ispatlanmış bir mineraldir. Epey yıllar boyunca sofralarımızda kullandığımız sofra tuzlarının aslında ne denli fazla zarar verici madde içerdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Sofra tuzlarının içerisinde topaklaşmayı engelleyici basit kaybını sağlayan ile daha ak görünmesini sağlayan kimyevi maddeler bulunuyor. Üstelik süt benzeri pastörize edildiği ile farklı işlemlerden geçtiği için gerçek tuz önemini kaybetmektedir.

Aslında tuz bünye için lüzumlu mineralleri tazammun etmektedir. Ve fazla tüketmemeye dikkat ederek her gün yeteri dek tuz tüketmeliyiz. Fakat işlenmiş ile kimyevi içerdiği için günümüz sofra tuzları sıhhatli olmak yerine zararlıdırlar. Her ne denli görüntü açısında hoş görünse de esas sıhhatli bulunan himalaya tuzudur. Himalaya tuzu antik zamanlardan beri imparatorların ile bilgin insanların keşfetmiş olabildiği bir mineraldir. Tabi olarak meydana geldiği amacı ile içerisinde bol ölçüde mineraller bulunuyor. Bu mineraller bünye için lüzumlu bulunan başlıca minerallerdir.

 Himalaya tuzunun oluşması amacı ile tahmini 250 senenin geçmesi gereklidir. Epey zamanda doğal ortamda serbest olarak oluştuğunda mineraller seviyeleri artmaktadır. Fakat yurdumuzda himalaya tuzu kaynakları fazla azdır bu sebeple farklı ülkelerden ithal edilmektedir. İthal edilen himalaya tuzu yaygın olarak pembe renklidir bu renkteki tuzun yenmemesi tavsiye ediliyor. Çoğunlukla ak renge sahip himalaya tuzunun yemeklerde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Himalaya tuzunun günümüze dek bilinmekte olan fazla sayıda artısı tespit edilmiştir. Bedenin başlıca su dengesini kontrol eder ve dengede tutar. Hücre yenilenmesini ile yara tedavi olmasına tesir eder, insülin seviyelerini normal seviyelerde tutar, hazım sistemini tertip eder, kemik oluşumunda çok faydalıdır Bilhassa gençlerin kullanması tavsiye edilir.

Kemik erimesine karşı da etkin rol oynar. Damar tıkanıklığını engeller ile kalp sağlığını korur. Bu denli fazla artısı bulunan himalaya tuzunun evimizden eksik etmememiz gerekiyor. Fakat yararlı olabildiği için fazla tüketmekten kaçınılmalı ile normal tuz seviyelerinde kullanılmaya özen gösterilmelidir.

Himalaya tuzu suda fazla basit bir biçimde eridiği içi yemeklerde kullanmadan evvel biraz su içine atmak ile bu biçimde kullanmak daha yararlı olacaktır. Kristal durumda olabildiği için Haricen olarak da kullanılabilmektedir. Tedavi Edici etkiye de sahiptir, peeling yaparken de kullanılmaktadır.