27 Ocak 2014 Pazartesi

Himalaya Tuz Oluşumu


himalaya tuz oluşumu

Yaklaşık olarak 200 - 300 yıl önce oluşum süreci başlayan ve günümüzde en tesirli saf tuz olarak tanınan Himalaya tuzu, rahatsızlıkları iyileşme edici etkisi yardımıyla sıhhat sektörünün baş tacı şekline gelmiş bulunmaktadır. İçeriğinde olan mineralleri doğruca muhafaza etme etkisine sahip meydana gelen Himalaya tuzu pembe, kahverengi, ak gibi çok fazla tona sahiptir. Vücut içinde 84 elementi karşılayacak kadar element içeren Himalaya tuzu besin gayesiyle tüketim aşamasında dikkat edilmesi lazım olan kurallar vardır.

Himalaya tuzu nasıl oluşur ?

Himalaya tuzunun oluşum yeri tanınan ismiyle Himalaya dağlarıdır. Himalaya dağlarının oluşumu esnasında deniz tabanındaki düzleşmeye bağlı olarak meydana gelen su buharı, deniz tuzunun bölgedeki varlığını sürdürmesi amacıyla yeterli ortamı oluşturmuştur. Himalaya tuzun oluşumu itibariyle Pakistan sınırları içinde konum aldığı tanınmaktadır. Himalaya tuzunun korunmasında bölgedeki çevresel faktörler de büyük ehemniyet taşımaktadır. Sanayiden ve çevre kirliliğinden uzak bulunan Pakistan sınırları içeriğinde Himalaya tuzunun ham takdirde kullanmak amacıyla vacip imkanlar sağlanmıştır. Öncelikli olarak banyo tuzu olarak yararlanılan Himalaya tuzunun, yapılan araştırmalarla beraber besin amacıyla da kullanılabilir olabildiği ispatlanmıştır. Dünyadaki tuz oluşumunun merkezi bulunan Hindistan yardım adası, dünden günümüze yaşamımızı değiştirerek sağlığımız amacıyla direkt faydalı bir tuz ile mucizevi bir formüle hane sahipliği haline getirmiştir. Himalaya tuzu oluşumu itibariyle sıhhat sektörünün vazgeçilmez bir bölümü şekline gelmiş, Bedeni ayakta tutabilecek elementleri yardımıyla hayat standartlarını yükselmiştir.

 Neden Himalaya tuzu ?

 Himalaya tuzu oluşumu ile öbür tuzlardan ayrılarak çeşitli bir yapıya sahip bulunan tuz gruplarındadır. Dağ oluşumları sebebiyle kristalleşerek tıpkı 1 elmas benzeri saflaşan Himalaya tuzu doğallığı ile bilinmekte bulunan bir tuzdur. Tam Olarak kişi etkisi kaynaklı olarak elde edilen Himalaya tuz, bir deva olmamakla beraber bedenin gereksinim duyduğu durumlarda tavsiye edilmektedir. Çıkarılma şekli itibariyle tabi prensipler göz edilerek bu güne denli ulaşan Himalaya tuzu fazla basınç yardımıyla berraklaşma hali içerisine bürünerek metabolizmaya fayda sağlamıştır. Himalaya tuz oluşumu yalnızca oluşum sürecinde değil, korunma şartları sayesinde de doğallığı ile tanınan, keskin tadı ile faydalı etkileriyle çağımızın en başlıca ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir.

18 Ocak 2014 Cumartesi

Himalaya Banyo Tuzu

himalaya banyo tuzu


Himalaya tuz , gövde İçerisinde olan etkinlik alanları sebebiyle günümüz dünyasının en fazla tercih ettiği tuz türlerinden bir tanesi olarak tanınmaktadır. Tuz kristallerinin bünye içerisindeki dağılımı cilt derisi üstünde etkin yararlar sağlarken iz ile leke benzeri etkenleri de ortadan kaldırmaktadır. Tam Olarak naturel koşullar altında elde edilen bu tuzun üretilme tesisleri Pakistan’da konum elde etmektedir. Fabrikasyon sürecinden geçmeden sofralara ulaşan himalaya tuz kristallerinin içinde, kişi vücudunda olan 84 element konum elde etmektedir. Bu sebeple gerek vücut içerisine çabuk bir biçimde yayılan gerek de yemekleri tatlandırmak amacıyla etkili olan tuz, kişilere sağlıklı bir yaşlılık evresi sunabilmektedir. Kalp ile damar hastalıkları ile hazım sorunlarını önleyen himalaya tuzun banyoda kullanımı da çok fazla rahatsızlığı kısa süreçte tedavi edebilmektedir.

Banyo tuzu, tenin nem dengesini elverişli seviyeye taşıyarak kas sistemlerinin gevşemesine imkan tanımaktadır. Banyonun doldurulma işleminin ardından dökülen tuz, vücut derisi üstünde hızlı 1 biçimde yayılırken akne, sivilce ve deri lekelerini ortadan kaldırabilmektedir. Başta baş sancısı, baş dönmesi ile sinirlilik benzeri problemler üstünde yarattığı masaj terapileri sebebiyle tercih edilen himalaya tuz, kalsiyum klorit, potasyum, magnezum ile demir gibi elementleri içerir. Tüketim miktarına bağlı olarak genel olarak erkeklerde meydana gelen ayak kokusu problemini de ortadan kaldırabilen himalaya banyo tuzunun etkinlik süresi ise yirmi dakikadır. 1 haftalık müddet içinde 2 ya da 3 kere uygulanan bu yöntem mantar faaliyetlerine de yararlı gelir.


Banyo tuzu tüketimi ağız ya da göz altı etrafında meydana gelen kırışıkları tedavi edebildiği benzeri kan dolaşımını da en üst seviyeye taşımaktadır. Deri derisini gençleştirerek yaşlanmaya bağlı yararları azaltan tuz, ayakları dinlendirirken şişkinlikleri ile su toplamalarını da iyileşme etmektedir. Banyo tuzu tüketimi haricinde bir leğen içerisine atılan bilen tuz, tırnak kırılmalarını ortadan kaldırmaktadır. Günümüzde sabun olarak da kullanımı yapılabilen himalaya tuz, selülitleri yok ederken vücuttaki toksinleri de kısa zamanda uzaklaştırabilen bir etkiye sahiptir. Portakal yağı ile biberiye ile karıştırılması durumuna macun tesiri gösteren tuzun kış aylarında elde edilen el çatlaklarını iyileşme ederek cildi pürüzsüzleştirdiği de tanınmaktadır.

9 Ocak 2014 Perşembe

Himalaya Tuz Banyosu

himalaya tuz banyosu

Himalaya tuzları çok uzun yıllar öncesinde kuruyan denizlerde kalan tuzların üzerine fazla basınç etkimesiyle elde edilen kristal tuz yataklarından meydana gelmektedir. Tuz yatakları arasında yeryüzünde birinci sıradadır.

 Himalayatuzu doğal ortamda olan en saf tuzdur. Yüz Yıllar öncesinde kuruyan denizlerin bıraktığı bu tuzlar kişinin vücudu nedeniyle lüzumlu pek çok elementleri ile mineralleri içerir. Hücre zarından geçerek yarar sağlamaktadır. Hücrelerin sıvı dengesini sağlar. Bedende oluşan toksinler bu tuz yardımı ile dışarı atılır. İnsan vücudunda pek çok rahatsızlığı iyileşme edebilen tesiri bulunur. Saf hali ile sofra tuzu olarak da kullanılabilmektedir.

Alzheimer, şeker hastalığı, kanser iyileştirilmesi, baş ile boğaz ağrıları, sedef rahatsızlığı, sivilce iyileştirilmesi, bronşit, diş hijyeni, romatizma, kireçlenme, gut rahatsızlığı, kemik erimesi, migren, kalp damar rahatsızlıkları, böbrek taşı tedavi edilmesi, stres, depresyon, fazla kan basıncı benzeri rahatsızlıklara yararlı gelir.

Tatile gidemeyen ve denize giremeyen insanların yardımına himalaya tuz banyosu koşmaktadır. Zira deniz suyunun kişi bedenine yararları pek çok kişi aracılığıyla tanınmaktadır. Öyle ki himalaya tuz banyosu bünyeye faydalarının yanı sıra günün yorgunluğunu atmada, ayak kokmasına ve ayaktaki mantara da yararlı gelir.

Banyo tuzu nasıl kullanılır?
 Suyla doldurulan küvet içerisine mineraller açısından fazlaca zengin himalaya tuzu atılır. İçeriğinde girilerek 20 - 30 dakika beklenilir. Etkisini kaybetmemesi için küvetten çıkarken duş almamakta yarar vardır. Çocuklar ile yaşlılar da bu banyoyu gönül rahatlığı ile yapabilir. Himalaya banyo tuzu gövde maksadı ile yediden yetmişe herkes nedeniyle fazlaca tesirli yararlar sağlar.

Tuz banyosunun yararları
• Vücuttaki tahripkar toksinlerin dışarı atılmasına destek olur.
• Dolaşım sistemine ve organlara yararlı tesirler yapar.
• Böbrek taşlarının erimesine yardım eder.
• Uyku sorunu olanlara karşı sürekli uyumayı saplar.
• Migren, kemik rahatsızlıkları, kanser iyileştirilmesi, şeker, Alzheimer, astım sedef, mayasıl, siğil benzeri rahatsızlıklara yararlı gelir.


Ayak banyosu yapılarak da ayak hijyeni ile sağlığı amacıyla kullanılmaktadır. Himalaya banyo tuzu bünye amacıyla fazlaca faydalı 1 tabi seçenektir. Masaj yapılarak deriye daha hızlı ya da kolay nüfuz eder.