21 Ekim 2013 Pazartesi

Tuzun Vücuttaki Görevi

Su ile tuz bir arada kişinin vucudunun en değerli yaşamsal fonksiyonlarını tertip eder. Hem hücre sıvısı, hemde hücre dışı sıvılar, yoğunlukları çeşitli bulunan tuzlu sulardır. Bedende hiç 1 sinir hücresinin, farklı uzuv hücreleri ile herhangi 1 bağlantısı bulunmamaktadır. Oysa dimağ, bedenin tüm hücreleri ile iletişim içindedir. Bu lakin, hücre dışı suyun, elektrik iletkenliği özelliğinden faydalanılarak yapılır. Bilindiği benzeri saf su elektrik iletemez. Yalnızca tuzlu su elektrik iletir. Böylelikle hücreler arası ile hücreler ile sinir sistemi içinde iletişim mümkün olabilir. Bu demektir ki tuz olmadan, kişinin ne düşünebilir, ne konuşabilir, ne bünyesinin öteki organlarının verdiği bilgileri alıp gerektiği tepkiyi gösterebilir. Vücuttaki tüm yaşamsal olaylar hücre içi ile hücre dışı bu tuzlu suda gerçekleşmektedir.

Gene tüm hücrelere yiyecekler hücre dışı sıvı ile taşınır. Bu sıvıda yiyecekler, difüzyon yolu ile dağılır. Difüzyon ' un yayılma hızı sıvının termo dinamiğine bağlıdır. Isı su İçerisinde bulunan taneciklerin hareket enerjilerini yükselttiğinden difüzyon basit ile süratli olur. Genel Olarak soğuk havalarda hasta oluşumuzun nedeni budur. Hücre içi ile hücre dışı madde alışverişi tuzlu su yoğunluk farkları ile gerçekleşir. Bu içerdeki tuz yoğunluğu ile dışarıdaki tuz yoğunluğunun farkından meydana çıkarılan ozmos ile olur.

Daha öncede söylendiği benzeri, hücre dışı suyun yoğunluk oranı %94 iken, hücre içi su yoğunluğu %75 civarındadır. (yanlız bu sayıları mutlaklaştırmak doğru değildir. Zira bu oran insandan insana değiştiği gibi bireyin su ile tuz kullanımına göre de değişir. ) Yani özetle tuz olmadan hiçbir canlı olayları yürümez. Pekala tuz kişinin yaşami amacıyla bu denli vazgeçilmez 1 fonksiyona haiz iken Bazı hekimlerin " fazla tansinonuz varsa tuzdan uzak durunuz " açıklamalarını nasıl anlamak gerekmektedir. Bu insanin kendi ölümünü yavaş yavaş kendisinin hazırlaması demektir.

Evet tuzdan uzak durun ama hangi tuzdan. Bunun ayrımını şimdi daha doğru yapmak zorundayız. Rafine edilmiş tuz yalnızca fazla kan basıncı yapmaz. Aynı sürede kansere varan pek çok rahatsızlığında oluşmasına neden olur. Onun için ister deniz tuzu olsun, ister kaya tuzu olsun, isterse kristal tuzu olsun rafine edilmişse uzak durun. Tuzun vücuttaki görevi ise potasyum - sodyum pompası ile ozmos gücünün sürekliliğini yaratarak, bedenin tabi su dengesini ayarlamasıdır. Aynı sürede bünyeyi ağır metallerden ile zehirlerden arındırmasıdır. Bunun içindir ki en yararlı tuz, kristal yapıda şeffaf (sarı, pembe ile gri değil) olandır.


8 Ekim 2013 Salı

Kaliteli Himalaya Tuz Nasıl Anlaşılır

Himalaya Kristal Tuzu hususunda Hem internet üstünde hemde bir takım televizyon kanallarında malumat eksikliğinden kaynaklanan yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Himalaya tuzunun tarifi yapılırken söylenen tek ortak doğru ürünün sertifikalı ürün olması konusudur. Sertifikadan kastedilen himalaya tuzunun ithal izin belgesidir. Ancak ithal izin belgelerinde dikkat edilmesi gerekli olan ayrıntı ürünün hangi nedenle ithal edildiğidir. Sanayi Tuzu ya da Besin sanayi tuzu olarak ithal edilen tuzlar kesinlikle sole ya da sofra tuzu olarak kullanılamaz. Türk Besin Kodeksi Tuz Tebliği bu konuda tüketiciyi korumaktadır. Himalayalardan getirilen her tuz besin olarak tüketime elverişli değildir. Himalaya kristal tuzunun farklı kaliteleri bulunmaktadır.

 HALİT olarak isimlendirilen ile en kaliteli Himalaya Tuz olarak kabul edilen tuz cam benzeri seffaf ile saydam bulunan tuzdur, bunun alternatifi ak süt renginde bulunan tuzlardır. Himalaya tuz dağlarının madenlerinden değil, eteklerinden temin edilen ile toprak karışımı bulunan turuncu, pembe, kırmızımsı tuzlar içeriğinde demir elementi fazlası olması sayesinde besin olarak tüketilmesi elverişli değildir.

Himalaya Tuzu ile alakalı güvenilir firmalarda turuncu ile pembe tuzlar yalnızca banyo tuzu olarak satılmaktadır. Bu çeşit renge sahip tuzların deri hastalıklarında tedavi edici tesiri olabildiği gerçektir ama gıdada tüketilmesi (sole olarak ile sofra tuzu olarak) sakıncalıdır. Himalaya Tuzunu Türkiye ile tanıştıran “Yaşamın Gizemi Su ile Tuz” kitabının yazarı Sayın Yücel Aydemir Bu konuda “Turuncu Himalaya tuz yemek maksadı ile değildir.

 Biz bu tuzu banyo yapmak amacı ile kulanın, lamba yapmak amacı ile kullanın ama yemek amacıyla yalnızca zora düştüğünüz vakit, Halit Himalaya Tuzu bulamadığınız vakit yiyebilirsiniz diyoruz. Bizim kitabımızda söylediğimiz sıhhat sorunlarınızı çözebilmek amacı ile yalnızca Halit Himalaya tuzu yemeniz gerekmektedir. Pembe Himalaya tuzu aynı sürede yasal 1 tuz değildir. Çünki Tuz tebliğine göre Tuz ak bulunmak zorundadır. Yasal olmayan yollarla satışı yapılan bu tuz aynı sürede sıhhatli değildir. . ” uyarısında vardır

Himalaya Tuz Lambası İçin Yapılan Araştırmalar

Yapılan bilimsel çalışmalara göre himalaya kristal tuz lambaları eksi iyonları %300 varan miktarlarda çoğalttığı gözlemlenmiştir. İyonlanmış hava yardımıyla havada olan bakteriler azaltılmakta temiz ile sıhhatli hava sağlanmaktadır. Kaliforniya Üniversitesinde Mikrobiyolog, patoloji uzmanı Dr. Albert Krueger’in yaptığı açıklamaya göre havada olan çok Ufak eksi iyonun dahi bakterileri öldürebilmektedir.

Himalaya Tuz lambalarının bulunduğunuz ortamlardaki soluduğunuz havada olan toz, polen ( yabani bitki, çim, ağaç, ile bitki poleni) hayvan tüyleri, toz zerrecikleri, sigara dumanının meydana getirdiği bakterileri imha eder.

 Ortamda olan küflü sporlar, saman nezlesi, astım benzeri problemlere engel olarak, havanın arındırılmasını ile ferahlatılmasını sağlayıp, ortamdaki kokuyu azaltır.NOT : Alakalı yasa ile reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ile rahatsızlık ismi belirterek yiyecek destek ürünleriyle alakalı tanıtım yapılmamaktadır.