9 Kasım 2013 Cumartesi

Himalaya Tuzu İle Cilt Güzelliği

Doğal himalaya tuzu ortamda olabildiği benzeri korunan en saf tuzdur. Rafine olmamış, hasebiyle da bünyesindeki 84 elementi olabildiği benzeri koruyan, tabi kristalize özellikli biricik tuzdur. 250 milyon senede, kuruyan denizlerin kayalarındaki tuzların, fazla basıncın etkisiyle yoğunlaşıp kristalleşmesi ile oluşmuştur. Himalaya Dağları’nın 300 km güneyinde, Pakistan’da ki tuz madenlerinden elde edilir.

Himalaya tuzu, rafine olmuş sofra tuzundan fazla ayrıdır. Çünkü kullanılmakta olan o tuzlar kimyevi 1 zehirdir. Sodyum klorür elementlerinden elde edilen tuz, ısıl işlemle rafine edilirken, beyazlaması amacıyla alüminyum katılmıştır. Alzheimer rahatsızlığının nedeni bu alüminyumdur. Tuz rafine ise bedenle reaksiyona girerek kimyasını bozar. Bünye onu tahripkar madde olarak algılar, dışarı atar. Himalaya tuzu ince molekül yapısı yardımıyla, hücre zarının içine girebilen biricik maddedir. Güneşin eşsiz enerjisi ile yoğunlaşan bu tabi kütle, bedenin da tabi yapısında olan elementleri, suyun gücüyle birlikte hücrelere taşır. Böylelikle hücrenin asit - baz dengesi düzenlenir, toksinler atılır, kan basıncı dengelenir, iç organlar ile dolaşım sisteminin uyumu sağlanır. Ağır metalleri dışarı atarak, şeker, dolaşım bozukluğu, fazla kan basıncı, kemik rahatsızlıkları, alerjik sorunlar, Ten rahatsızlıkları, hormonal bozukluklar benzeri sıhhat problemlerinin yanı sıra, Ten güzelliği bakımından da mucizeler yaratır.

Himalaya tuzunun yararları : deri hücrelerinin, kirli hava, stres, elektro - manyetik alanlar, sigara, rafine tuz ile naturel olmayan gıdalardan gördüğü zararları en aza indirerek, yapıtaşları arasındaki koordinasyonu sağlar. Bunun için “sole” ya da “sıvı güneş” adı verilen, Himalaya tuzunun suda eritilmesi ile % 26 oranında 1 çözelti hazırlanması gerekmektedir. Sole hazırlanması : Cam kavanoza konan Himalaya tuzu, üzerini 1 parmak geçecek denli içme suyuyla doldurulur.

Ağzı açık biçimde dört - beş süre bekletilir. Uygulanırken tahta kaşık kullanılmaktadır. Çözeltiden 1 çay kaşığı alınarak, 1 bardak suyla karıştırılıp, yemeklerden yarım süre evvel ve 1 süre sonra içilir, arkasından 1 bardak normal su tüketilmelidir. Ten bakımı amacı ile, oluşturulan solenin gerek içilip, gerek de Haricen uygulanması gerekmektedir. Böylelikle kan dolaşımı hızlanarak deri nemlenir. Akne, mayasıl, uçuk ile Ten lekeleri benzeri sorunlarda, geceleri yatmadan evvel soleden sürmek bakterileri yok eder hemde hücreleri tazeler. Sonrasında normal nemlendirici sürmek yeterlidir.